Mens frafallsprosenten på 29 prosent i videregående skole vekker stor oppmerksomhet blant politikere, medier og folk flest, er det langt færre som er opptatt av at vi lønner skarpe hoder for å ta en doktorgrad de ikke fullfører, skriver Forskning.no.

Av de 1.590 kvinnene og mennene som startet på doktorgraden i 2006, er det bare 65 prosent som klarte å fullføre i løpet av seks år, ifølge Kunnskapsdepartementets tilstandsrapport.

Nettavisen Forskning.no fikk Norges samfunnsvitenskapelige datatjeneste (NSD) til å se nærmere på tallene. I sjuende og åttende året klarer noen få å bli ferdige, men så tørker det ut. Bare 2,3 prosent av etternølerne leverer etter ti år, ifølge NSD.

På fag som medisin, odontologi og idrettsfag kommer de fleste i mål, bare 14 prosent fullfører ikke sin doktorgrad. Mens det på humaniora, samfunnsvitenskapelige fag, og pedagogikk er over 30 prosent som ikke blir ferdige. Aller dårligst går det for dem som skal ta doktorgraden i økonomiske og administrative fag.

Verst står det til hos dem som tar doktorgraden i humanistiske fag i Oslo. Halvparten av dem som prøvde seg på det ved Universitetet i Oslo, har aldri blitt ferdige. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.