For å gi norske studenter et bedre utdanningstilbud og skape bedre forskningsmiljøer, skal Kunnskapsdepartementet heve lista for høyskoler som ønsker å bli universitet eller vitenskapelig høyskole.

– Det er nødvendig for å utdanne de arbeidstakerne vi trenger i fremtiden, og for å føre Norge gjennom den omstillingen vi står midt oppe i, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Dette betyr at kravene for å etablere nye master- og doktorgradsprogrammer blir skjerpet.

– Målet er å unngå at master- og doktorgradsprogrammer blir for smale, og sikre at fagmiljøene har tilstrekkelig forskningstyngde og kvalitet, sier Røe Isaksen.

Noen av de nye kravene innebærer at institusjonene må tilby fire doktorgradsprogrammer, og at disse skal være godt dekkende for institusjonens faglige profil. De nye kriteriene vil etter planen tre i kraft fra årsskiftet. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.