Poenggrensen er i år 52,9 for førstegangsvitnemål og 56,5 for ordinær kvote. I ordinær kvote er karakterkravene høyere enn i 2015, mens det er blitt litt lettere for dem med førstegangsvitemål.

- Nåløyet for å komme inn på NHH er trangt, og de som kommer inn er høyt kvalifiserte. Kombinasjonen av flinke studenter og ledende fagfolk sikrer at NHH forblir en garantist for høy utdanningskvalitet, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Normalt tar NHH inn 450 studenter, men erfaring viser at en liten andel slutter i løpet av 1. semester. Som et prøveprosjekt tar høyskolen derfor opp 470 bachelorstudenter i 2016.

- På bakgrunn av dette, og problemene i norsk økonomi, hadde vi forventet at poenggrensene ville gå ned i år. Vi er derfor glade for at nivået holder seg stabilt, sier rektor Gjesdal.

Opptaket gjelder det femårige siviløkonomstudiet, som består av det treårige bachelorstudiet og det toårige masterstudiet i økonomi og administrasjon. Gjeldende poengberegningssystem ble innført i 2009.

Søketjeneste: Sjekk opptakskravene til alle landets studier i 2016 her (DN+)

Færre kvinner

NHHs målsetting er at kvinneandelen blant dem som begynner på studiet skal være på minst 40 prosent. I år er kvinneandelen blant dem som får tilbud om studieplass 39 prosent.

- Vi har hatt tilfredsstillende kvinneandel i en årrekke. Årets nedgang viser at dette er et område vi fortsatt må prioritere høyt, sier Gjesdal.

NHHs bachelorprogram i økonomi- og administrasjon har vært blant de mest søkte studieprogrammene i en årrekke.

1892 personer hadde siviløkonomstudiet ved NHH som førstevalg i år, og studiet var dermed landets nest mest søkte. Bare Politihøgskolen i Oslo hadde flere førsteprioritetssøkere med 1898.

Les også: Færre kommer inn på førsteønsket sitt

Les flere talentsaker her:

Her er de ti mest populære studiene  

Dette avgjør hvem som blir de beste studentene dnPlus  

Slik bestemmes 180.000 karakterer dnPlus  

Studentslipp dnPlus  

Les også:

Asia i dag: Asias vekstvinnere frem til 2018  

Skagenfondene har hatt kundeflukt 20 år på rad: Kundeflukt i 20 måneder på rad dnPlus (DN+)

Spetalen setter ny prisrekord: Betaler 190 mill. for Bygdøy-luksus dnPlus (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.