Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Stadig flere nordmenn studerer i utlandet. På dette bildet fra 2013 som viser studenter som feirer Graduation Day ved Columbia University, ser vi også Haakon Gloersen (mitten med norsk flagg). Han tok en toårig master i statsvetenskap ved Columbia på ett år.
Foto: Linus Sundahl-Djerf
Stadig flere nordmenn studerer i utlandet. På dette bildet fra 2013 som viser studenter som feirer Graduation Day ved Columbia University, ser vi også Haakon Gloersen (mitten med norsk flagg). Han tok en toårig master i statsvetenskap ved Columbia på ett år. Foto: Linus Sundahl-Djerf les mer

Utenlandsstudier

Rekordmange nordmenn studerer ute

Rekordmange nordmenn studerer i utlandet. Ifjor reiste 25.350 studenter ut, ifølge Lånekassen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De siste årene har det vært en økning hvert år. 17.450 av utenlandsstudentene tar hele utdannelsen sin utenfor Norge. I en pressemelding skriver Lånekassen at andelen studenter som mottar støtte fra dem, holder seg stabil på omtrent 15 prosent.

Storbritannia er fortsatt det mest populære studielandet.

– Til tross for en liten nedgang, valgte hele 5.565 studenter i fjor å ta hele eller en del av utdanningen sin i Storbritannia, mens 3.415 nordmenn valgte USA. Også Danmark, Australia og Polen er populære studieland, sier administrerende direktør Marianne Andreassen i Lånekassen.

Nesten 10.000 av utenlandsstudentene er på bachelornivå, mens drøyt 7.000 holder på med en mastergrad.

I tillegg til studentene, tok 1.945 elever i andre årstrinn på videregående et skoleår i utlandet.

Les også: Til eliteskoler på Røkkes regning: Nylig ble Hilde Hexeberg Tørnblad (23) fløyet til inn til Akers hovedkvarter på Fornebu. Der møtte hun de andre «eksklusive» kandidatene.    (DN+)

Talent Utenlandsstudier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.