Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Katrine Madsen (28) hadde nesten fullført mastergraden da hun heller valgte en karriere som butikksjef i Kiwi. Foto: Øyvind Elvsborg
Katrine Madsen (28) hadde nesten fullført mastergraden da hun heller valgte en karriere som butikksjef i Kiwi. Foto: Øyvind Elvsborg les mer

Arbeidsliv

Katrine Madsen studerte molekylærbiologi, men ville heller jobbe som butikksjef

Dagligvarekjeden Kiwi fremstår fortsatt som en attraktiv arbeidsgiver med rekordstor søkerstrøm.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I en tidligere versjon av saken skrev DN at Katrine Madsen hadde fullført mastergrad. DN beklager feilen, som nå er rettet opp.

– Det er egentlig litt tilfeldig at det ble slik, det var ikke planen, sier Katrine Madsen (28), som er nyansatt butikksjef for Kiwi Niels Juelsgate på Frogner i Oslo.

Planen var å fullføre mastergraden i molekylærbiologi hun var i gang med ved Universitetet i Oslo. Så fikk hun tilbud om å prøve seg som assisterende butikksjef.

– Kiwi var egentlig en deltidsjobb ved siden av studiene, men jeg har alltid trivdes veldig godt her og synes det har vært gøy å jobbe. I løpet av prøveperioden som butikksjef fant jeg ut at dette var noe jeg hadde lyst til å satse på, forteller Madsen, som nå har ansvar for ni ansatte og en omsetning på 38 millioner kroner.

89 søkere per stilling

Tidligere denne uken skrev DN om søkerboomen som hurtigmatskjeden McDonalds og flere butikkjeder nå opplever. Pågangen av søkere til dagligvarekjeden var i fjor rekordstor, og fortsetter å øke:

I løpet av årets to første måneder har dagligvarekjeden hatt 5510 søkere til 62 stillinger. Det tilsvarer et gjennomsnitt på 89 søkere per stilling.

– Til sammenligning hadde vi 4600 søkere til 73 stillinger i samme periode i fjor, det vil si 63 søkere per stilling, opplyser kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi.

Kommunikasjonssjefen forklarer at deltidsstillinger i byer eller i nærheten av studiesteder er de mest attraktive. Da Kiwi Markens i sentrum av Kristiansand lyste ut en deltidsstilling i januar i år, mottok de 578 søknader, illustrerer Arvin.

Søkerne er kandidater med alle slags bakgrunner:fra fem års universitetsutdannelse til de som har droppet ut av videregående skole.

– Ingen bakgrunn eller historie er feil, vi bryr oss lite om karakterer og desto mer om karakter. Med serviceinnstilling og en god porsjon vilje kan man komme langt i Kiwi, sier Arvin.

DN har tidligere skrevet om Heidi Ibenholt (33) som studerte psykologi og ville bli politi da karrieren tok en uventet sving. Også Ibenholt hadde gjort karriere som butikksjef på Kiwi da DN skrev om henne i april ifjor.

Overrasket familie og venner

Katrine Madsen tror den økte pågangen kan forklares med at flere forstår at en butikkjobb handler om mer enn å sitte i kassen eller stable varer.

– «Å sitte i kassen på Kiwi», blir ofte brukt på en negativt ladet måte. Men jeg føler at man begynner å gå litt bort fra det, at det ikke er noe negativt lenger, sier hun.

Madsen forteller om en variert og aktiv hverdag, tett på både ansatte og kunder.

– Jeg synes også alt med salg og tall er interessant. Det er gøy å teste ut plasseringer for varer og se hva som selger best, sier hun.

Hvis hun hadde fullført mastergraden kunne 28-åringen i utgangspunktet jobbet innen medisin og sykdom, ernæring eller i sykehuslaboratorier. Madsen tror enkelte ble overrasket da hun bestemte seg for å satse på noe annet, selv om hun alltid har hatt støtte fra familie og venner.

– Jeg visste fra starten av at jeg syntes dette var gøy. Men jeg følte at «man skal jo velge en jobb innenfor det du har studert». Etter hvert forsto jeg at det ikke var noe vits i å gjøre det når jeg egentlig hadde lyst til å jobbe på Kiwi, sier butikksjefen.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Talent Høyere utdannelse Karriere Arbeidsmarkedet Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.