Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Google-topp Eric Schmidt mener han vet hva som trengs av kunnskaper og ferdigheter på arbeidsmarkedet i fremtiden. Foto: Daniel Ochoa de Olza/Ap photo/NTB scanpix
Google-topp Eric Schmidt mener han vet hva som trengs av kunnskaper og ferdigheter på arbeidsmarkedet i fremtiden. Foto: Daniel Ochoa de Olza/Ap photo/NTB scanpix les mer

Arbeidsliv

Google-toppens råd til unge: Dette er den aller viktigste ferdigheten for fremtiden

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Eric Schmidt, styreformann i Googles morselskap Alphabet, har vært med på å bygge opp Google til hva det er i dag. 

I et intervju med CNBC kommer han med et «hint» til de unge som håper å være attraktive på arbeidsmarkedet i fremtiden.

– Jeg tror en grunnleggende forståelse av dataanalyse er utrolig viktig for neste generasjon av unge mennesker. Det er denne verdenen dere går inn i, sier Schmidt.

Han forklarer deretter hva han mener med dataanalyse:

– Jeg mener en grunnleggende forståelse for hvordan statistikk virker, en grunnleggende kunnskap om hvordan folk trekker konklusjoner fra «big data».

Avgjørende for Googles utvikling

Google-toppen sier at større vekt på dataanalyse vil hjelpe bedriftene også.

– Å ansette folk med riktig kompetanse og en forkjærlighet for dristig, kreativ tenking var en strategi som dro Googles utvikling fremover, skrev Schmidt og Jonathan Rosenberg, tidligere produktsjef i Google, i siste utgave av deres bok «How Googles Work».

Rosenberg trekker også frem sin favorittuttalelse som stemmer godt overens med synspunktene til Schmidt:

– Data er det 21. århundrets sverd, og de som behersker det godt er vår tids samuraier. Alle bør være i stand til å forsvare sine argumenter med data. Åpenhet om informasjon hjelper folk til å avgjøre hvem som snakker sant. 

Talent Google Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.