Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Tall fra Politidirektoratet over første kvartal i 2017 viser at andelen ansettelser i politiet har steget 20 prosent siden årsskiftet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Tall fra Politidirektoratet over første kvartal i 2017 viser at andelen ansettelser i politiet har steget 20 prosent siden årsskiftet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix les mer

Utdannelse

Flere nyutdannede politifolk får jobb

Andelen faste ansatte fra politiets 2016-kull er nærmere doblet siden årsskiftet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tall fra Politidirektoratet fra første kvartal i 2017 viser at andelen ansettelser av 2016-kullet har steget 20 prosent siden årsskiftet. Andelen i fast jobb har steget fra drøye 17 til nesten 33 prosent, ifølge Politihøgskolen sin nettside. 71,5 prosent av kullet fra Politihøgskolen er i jobb.

For 2015-kullet er nærmere 94 prosent i jobb, og 72,5 prosent er i fast jobb. Det er også en økning fra siste måling.

– Økningen er i tråd med etatens målsetting om en fortsatt bemanningsvekst. Det er lagt opp til en gradvis oppbemanning i 2017 der målet er å ta igjen etterslepet fra i fjor, sier HR-direktør i Politidirektoratet, Karin Aslaksen.

Politidirektoratet signaliserte i februar at ansettelser av nyutdannet politi var en prioritert oppgave, etter at tallene ved årsskiftet viste at ansettelsene av 2016-kullet hadde stoppet opp.

Bemanningstallene viser at det nå er 15.928 ansatte i politiet, fordelt på 9.300 politifaglig ansatte, 845 jurister og 5782 sivile ansatte i politidistrikt og særorgan. Innen 2020 er målet to politifaglig ansatte per 1000 innbyggere, og neste måling av den såkalte dekningsgraden er ventet i mai.(Vilkår)

Talent Politihøgskolen Høyere utdannelse Skole Arbeidsmarkedet Utdannelse
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.