Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen / NTB SCANPIX
Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen / NTB SCANPIX les mer

Utdannelse

I én by har halvparten høyere utdannelse

På landsbasis har 33 prosent av nordmenn utdannelse på universitet- og høyskolenivå.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I Oslo har halvparten av befolkningen over 16 år utdannelse på universitets- og høyskolenivå. På landsbasis gjelder dette 33 prosent. I 2006 hadde 26 prosent utdannelse på dette nivået i Norge, mens det hadde økt til 28 prosent i 2010.

I Oslo hadde 41 prosent utdannelse på universitets- og høyskolenivå i 2006. Det økte til 45 prosent i 2010 og videre til 50 prosent i 2016, viser tall Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram torsdag.

Fire fylker lå over landsgjennomsnittet for utdanning på universitets- og høyskolenivå i fjor. Foruten Oslo gjelder dette Akershus (37,5 prosent), Sør-Trøndelag (35,1) og Hordaland (33,8).

Lavest andel med utdannelse på universitets- og høyskolenivå finner vi i Hedmark, Oppland, Østfold og Nordland med 25 prosent.

Kvinner er i flertall i alle fylkene. Blant kvinner hadde 37 prosent utdannelse på dette nivået, mens tilsvarende tall for menn var 29 prosent.

Størst forskjell mellom menn og kvinner finner vi i Finnmark, der 34 prosent av kvinnene hadde fullført utdanning på universitets- og høyskolenivå, mens 20 prosent av mennene hadde fullført en utdanning på dette nivået.

Talent Oslo Norge Statistisk sentralbyrå Utdannelse
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.