Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

School of Oriental and African Studies (SOAS) i London har tradisjonelt vært en av de studiestedene nordmenn har valgt i Storbritannia. Nå viser ferske tall fra Lånekassen at færre nordmenn velger studier i utlandet. Nedgangen er størst i Storbritannia. Arkivfoto: Nina Eirin Rangøy / SCANPIX Foto: Nina Eirin Rangøy/NTB Scanpix.
School of Oriental and African Studies (SOAS) i London har tradisjonelt vært en av de studiestedene nordmenn har valgt i Storbritannia. Nå viser ferske tall fra Lånekassen at færre nordmenn velger studier i utlandet. Nedgangen er størst i Storbritannia. Arkivfoto: Nina Eirin Rangøy / SCANPIX Foto: Nina Eirin Rangøy/NTB Scanpix. les mer

Utdannelse

Færre nordmenn studerer i utlandet

Etter flere år med økning, er det nå færre norske studenter som velger å ta utdanning i utlandet. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Størst nedgang er det i norske studenter til Storbritannia, USA og Danmark.

Totalt 24.807 norske studenter fikk støtte fra Lånekassen til å studere i utlandet forrige undervisningsår, noe som er 566 færre enn året før, viser tall fra Lånekassen.

– I fjor var det nedgang både i antall studenter som tok en hel grad, og antall studenter som tok en del av utdanningen sin i utlandet, sier administrerende direktør Marianne Andreassen i Lånekassen.

16.957 norske studenter tok hele utdanningen i utlandet i 2016–2017, en nedgang på 511 fra året før. 7. 850 studenter tok en del av utdanningen i utlandet, noe som er 55 færre enn i 2015–2016.

Ikke ønsket

– Nedgangen i antall gradsstudenter er særlig markant, og ikke i tråd med målet om å få flere nordmenn til å studere i utlandet, sier Andreassen.

5.055 studenter tok i fjor hele eller en del av utdanningen sin i Storbritannia, 510 færre enn året før. 3.007 valgte USA, en nedgang på 406, mens Danmark med 2.820 norske studenter hadde en nedgang på 210.

Andelen studenter med støtte fra Lånekassen som velger å studere i utlandet, var i fjor på 12,6 prosent av den totale studentmassen i høyere utdanning, mens den året før var på 13,2 prosent.

(©NTB)

Se på DNtv:(Vilkår)

Talent USA Lånekassen Danmark Storbritannia Studenter Utdannelse
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.