Økokrim vant frem på alle punkter i utroskapssaken mot tidligere Ap-statssekretær og NetCom-grunder og tidligere BaneTele-sjef Trygve Tamburstuen.

Tamburstuen stod tiltalt for å ha utvist grovt utroskap mot selskapet Worldcom, samt brudd på lignings- og regnskapsloven i det samme selskapet, der han var daglig leder og styreformann.

Det var sent ifjor høst Tamburstuen tiltalt av Økokrim for grov utroskap i forbindelse med et aksjesalg i mobilselskapet ScanCom Ltd i Ghana.

Oslo tingrett dømte i dag Tamburstuen til to års fengsel - hvorav et halvt år betinget - og inndragning av 3,73 millioner kroner.

Tilsier lang straff
Retten forklarer den lange straffen blant annet med at tiltalte ulovlig har tilegnet seg 5.129.942 kroner ved å tilegne seg kjøpesummen for aksjer han ikke eide.

"Beløpet i seg selv tilsier en lang fengselsstraff", heter det i dommen.

Oslo tingrett trodde ikke på den tidligere næringslivstoppens forkl#229er, og slo i dommen fast at hverken dokumentbevis eller vitneforkl#229er underbygget hans versjon av saken.

Inndragelse og saksomkostninger
Den tidligere næringslivstoppen får inndratt 3.727.445 kroner. Tamburstuen ble i tillegg dømt til å betale 25 000 kroner i saksomkostninger.

Tamburstuen anket dommen på stedet.

Tapte sak mot BaneTele
Næringslivstoppen har vært ute i hardt vær før. I januar tapte han retssaken mot sin tidligere arbeidsgiver Bane Tele, som gikk til sak etter at Dagens Næringsliv avslørte flere kritikkverdige forhold i hans tid i selskapet. Blant annet et rentefritt lån til svogerens selskap, skyhøye meglerhonorarer til H & Q Norden og tur til OL for familiemedlemmer delvis betalt av BaneTele.

Med BaneTele-anmeldelse og Økokrim-siktelse hengende over seg, mente Tamburstuen at han glipp av inntekter han kunne ha hatt som konsulent innen telekombransjen, og krevde derfor 4.694.000 kroner, pluss renter, slik at totalkravet kom opp i rundt fem millioner kroner. Men tingretten kom til at BaneTele-styret ikke hadde gjort noe klanderverdig ved å ta affære.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.