Aksjen til videotelefoniselskapet Tandberg har lenge klart seg relativt bra, til tross dårlig klima på Oslo Børs. Det kan nok selskapet takke en mulig budgiver for. 12. august meldte de nemlig at et oppkjøpsfond var interessert i å kjøpe dem.

Men de to siste dagene har aksjen stupt. På det verste var den nede i 82,5 kroner, ned fra 119,75 kroner.

Nå er kursen 89,10 kroner, et fall på 16 prosent bare tirsdag.

Frykt for finansiering
- Det som har skjedd er at kredittmarkedet har forverret seg dramatisk, man frykter at de mulige budgiverne ikke får finansiering, sier analytiker i SEB Enskilda, Ole Petter Kjerkreit.

Han tror imidlertid ikke bildet er så enkelt.

- Hadde man begynt en slik finansieringsprosess i dag ville det blitt meget krevende. Men jeg tror man har startet tidligere og sikret seg finansiering, sier Kjerkreit.

Helt sikker kan man likevel ikke være. Det kan være en finansieringspartner kan trekke seg.

- Man vet ikke om bankene kan ha sikret seg med klausuler, sier han.

Langt under rapportert budnivå
Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at den mulige budgiveren er Silver Lake, og at en pris rundt 127 kroner er blitt diskutert. Nå ligger kursen langt under dette nivået.

- Jeg tror det fremdeles er en betydelig sjanse for bud, sier Kjerkreit. Han utelukker ikke at en mulig byder vil forsøke å forhandle ned prisen, men sier at han tror det vil være vanskelig å få styrets anbefaling for et lavere bud enn det nivået som ble indikert i artikkelen i Dagens Næringsliv.

Men kursfallet har likevel påvirket spillet om selskapet, hvis et bud rundt 127 kroner kommer.

- Sjansen for 90 prosent aksept er vesentlig høyere, mener Kjerkreit.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.