For tre uker siden ble det kjent at Tandberg er i samtaler med et private equity-selskap om et mulig oppkjøp av Tandberg. Oppkjøperen antas å være Silver Lake. Siden har ikke mye vært sagt i saken.

Sjefen avlyser
Nå melder SEB Enskilda at Tandbergs toppsjef Fredrik Halvorsen har avlyst sin deltakelse på et investorseminar i regi av meglerhuset og Oslo Børs i Frankfurt 11. September. Forkl#229en er at Tandberg-styret ikke vil at selskapets ledelse skal gjøre noen offentlige opptredener på grunn av "eksisterende forhold", skriver TDN Finans.

Analytiker Ole Petter Kjerkreit i SEB Enskilda mener det er påfallende at Tandberg ikke avlyste tidligere.

– Selv om dette på ingen måte er en sterk indikasjon ser vi på kanselleringen på Frankfurt-seminaret som en svak indikasjon på at forhandlingene med Silver Lake er pågående, og mulig på et sent stadium. I et slikt scenario er det svært logisk at konsernsjefen ikke vil holde investorpresentasjoner, skriver Kjerkreit i en oppdatering.

Han var tidligere mer usikker fordi det nå har gått lang tid siden det ble meldt om interesse for å kjøpe Tandberg: Tandberg-bud mer usikkert

Policy
Tandberg sier at årsaken skyldes en policy om å ikke avholde presentasjoner i siste måned av et kvartal.

-Det må ha skjedd en feil akkurat der, sier investorkontakt Geir L. Olsen i Tandberg ASA.

Tandberg-aksen sank 2,5 prosent i dag til 107,00 kroner, omsatt for 146 millioner kroner, ifølge TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.