Etter tre saker i tingretten, falt det igår for første gang dom i en høyere instans – i Borgarting lagmannsrett – i saken om skattlegging av deltagerne i Seb Enskildas indre selskap. Og for fjerde gang fikk ligningsmyndighetene fullt gjennomslag, skriver Dagens Næringsliv.

Dersom dommen blir stående, må nærmere 50 tidligere og nåværende topper i meglerhuset belage seg på å betale rundt 30 millioner kroner ekstra til skattemyndighetene for 2002 og 2003.

I tillegg kan de vente tilsvarende utlegg for årene 2004 og 2005, som ikke er omfattet av saken. Saken er en prøvesak på om utbetalinger fra indre selskaper skal skattes med 28 prosent eller rundt 54 prosent.

"Fullstendig kontroll"
Den som må ut med mest til kemneren, er tidligere toppsjef i Seb Enskilda, Mads Syversen. Han er nå sjef i Arctic Securities.

– Har du regnet på hvor mye det vil bli?

– Ja. Det har jeg fullstendig kontroll på, sier Syversen til DN, som benekter at han har noen avtale om å få dekket skatten av tidligere arbeidsgiver Seb Enskilda.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.