Banker i London blir bedt om å se på arbeidspresset og -miljøet blant ferske medarbeidere. Kravene om å gjøre noe med arbeidskulturen, kommer etter at den 21 år gamle sommervikaren Moritz Erhardt ble funnet død hjemme hos seg selv i forrige uke, skriver Financial Times.

Den tyske businesstudenten var ansatt i et syv uker langt internship hos Bank of America Merrill Lynch i London. Han skal ifølge flere kilder avisen har snakket med, ha fått et epileptisk anfall etter å ha jobbet til klokken seks om morgenen tre dager på rad.

Bank of America benekter dette, og en talsmann for banken sier de foreløpig ikke vet noe om dødsårsaken.

Flere bankansatte Financial times har snakket med sier at miljøet er tøft blant sommervikarene, og at de ofte jobber svært lange dager. Flere mener likevel at tre såkalte «all nighters» er svært uvanlig.

Organisasjonen Intern Aware, som jobber for rettighetene til interns, hevder etter dødsfallet i London, at 100 timers arbeidsuker ikke er uvanlig blant studenter i sommerjobb hos investeringsbanker. Organisasjonen krever et oppgjør med ukulturen, og mener interns heller bør evalueres for hva de gjør, enn hvor mange timer de tilbringer på jobb.

Professor Chris Roebuck sier til Financial Times at overarbeidede nyansatte er et økende problem i London.

- Både på grunn av individuelle ambisjoner og situasjonen i arbeidsmarkedet, er folk desperate etter jobb. Enkelte arbeidsgivere utnytter dette, påpeker han.

Erhardt skal ha beskrevet seg selv som svært ambisiøs og med et voldsomt konkurranseinsinkt. Han har tidligere hatt internships både hos KPMG, Morgan Stanley og Deutsche Bank.

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.