En kjennelse i Tønsberg tingrett fører til at den 34 år gamle småbarnsfaren nå kun vil få dekket utgifter til nødvendig livsopphold, skriver Dagens Næringsliv.

Kjennelsen ble forkynt for Opstad fredag kveld. Han fikk ikke anledning til å forklare seg, og det ble tatt arrest i alle hans formuesverdier, det vil si hus, biler, kontoer og så videre.

- Vi er forbauset over at åtte kommuner, hvorav Opstad ikke har hatt kontakt med flesteparten av dem, mener å ha et krav mot ham, sier Opstads advokat Bjørn Stordrange.

Les også: Vil ha begge meglernes eiendeler

Opstad var en av to meglere i Terra som solgte de omstridte investeringsproduktene til norske kraftkommuner. Nøyaktig hvor stort tapet blir for kommunene som følge av disse investeringene, er foreløpig uklart. 750 millioner kroner er tidligere anslått.

Ifjor tjente Opstad nesten syv millioner kroner. Han står oppført med null i formue, har tre biler og kjøpte i 2004 et hus til tre millioner kroner.

Les også: Terra-rådgiverne tjente grovt

- Det er nokså underlig at kommuner som angivelig har tapt flere hundre millioner kroner nå forsøker dekke inn dette tapet fra en 34-åring som åpenbart ikke sitter på slike summer, sier Stordrange.

Advokaten vurderer nå å angripe kjennelsen, enten gjennom forhandlinger eller ved å anke den inn for lagmannsretten.

Advokat Caroline Lund i advokatfirmaet Lund & co., som er kommunenes juridiske rådgiver i Terra-saken, vil ikke kommentere saken. Det vil heller ikke ordførerne i Narvik og Hattfjelldal. Ordførerne i Rana og Hemnes besvarte ikke DNs henvendelser søndag.

Hva synes du om saken? Si din mening under! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.