Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow har mange ganger blitt kåret til Norges mektigste og rikeste ektepar, hver med egne milliardformuer.

– Livet har forskjellige faser. Vi har bestemt oss for å ta en pause. Om det blir et, to eller tre år, får vi se. Vi er enige om å ta ut separasjon, men det haster ikke. Det er ingen dramatikk, sier Hagen.

Han understreker at de er gode venner og vil fortsette å omgåes.

– Vi snakker sammen hver dag på telefon, sier Hagen.

- Fullt særeie
De to ble gift med pomp og prakt og 700 gjester i 2004. Siden har de investert i hverandres virksomheter, gått inn i flere av den andres styrer, og blant annet bygget spahotellet Farris Bad sammen i Larvik.

– Vi har fullt særeie, og at vi går fra hverandre får ingen økonomiske konsekvenser, sier Hagen.

 Mille-Marie Treschow er styremedlem i Hagens familieselskap Canica, der han blant annet har plassert storparten av Orkla-posten på nær 25 prosent. I tillegg sitter hun i styret for Stein Erik Hagen Allmennyttige Stiftelse. Før Hagen solgte ut Steen & Strøm, satt hun også i styret der.

Vice versa sitter Stein Erik Hagen i et av de viktigste selskapene i Treschows skogimperium, Treschow-Fritzøe. Som DN skrev tidligere i sommer, er Mille-Marie Treschow sjette generasjon Treschow i Fritzøe Skoger. Med 610.000 mål skog langs Siljanvassdraget i Telemark og Vestfold er hun den enkeltpersonen i Norge som eier mest skog.

Sammen eier de spahotellet Farris Bad i Larvik, som eies 50 / 50. I styret for Treschow sitter Michael Stang Treschow, som er sønnen til Mille-Marie Treschow. Omsetningen er økende, og underskuddene fallende, men til nå har hotellet ikke gitt overskudd til eierne.

Treschow satt mandag ettermiddag i møter, og var ikke tilgjengelig for kommentar.

 

Les også: Har opprettet hemmelig råd