Dermed forblir salget av billig alkohol, tobakk og parfyme på syv flyplasser i Norge fortsatt på private hender, melder Bergens Tidende.

Det statlige selskapet Avinor, som driver norske flyplasser, får inn to mililarder kroner i året på avtalen om å gi den private aktøren Travel Retail Norway monopol på taxfreesalget på norske flyplasser.

Avtalen går helt til 2021.

Forslaget om å la Vinmonpolet overta ble fremsatt av Senterpartiet og Kristelig Folkeparti . SV og Arbeiderpartiet vil trolig støtte forslaget som skal avklares i Stortinget den 20. november. Dermed er det Venstre som sitter på vippen og avgjør saken.

- Jeg vil anbefale at Venstres gruppe ikke støtter forslaget om at Polet overtar taxfree-ordningen. Det er for mye uklart om konsekvensene, blant annet de samferdselspolitiske sidene av saken, sier partiets helsepolitiker Ketil Kjenseth  til BT.

- Men jeg vil anbefale at vi støtter del to, som går på å utrede hele ordningen med taxfreesalg, som også gjelder på ferger og terminaler ut og inn av landet. I løpet av denne stortingsperioden bør en slik gjennomgang være klar, mener Kjenseth.

Les også på DN.no i dag:

Lånehaien: Ble finansiert fra USA  

- Da kan vi få en boligpriseksplosjon

Endrer på Helge Lunds lønnspakke  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.