Det børsnoterte renovasjonsselskapet RenoNorden falt tirsdag rundt 50 prosent på Oslo Børs. Grunnen er at selskapet må ta nye tapsavsetninger på rundt 240 millioner kroner før skatt. Avsetningene er relatert til tapskontrakter i første kvartal 2017, skriver TDN Finans.

Selskapet har nå en markedsverdi på rundt 170 millioner kroner.

Rundt 16 millioner kroner av tapsavsetningen gjelder for de siste ni månedene av 2017, 29 millioner kroner vedrører 2018 og 2019, og rundt 26 millioner kroner for 2020. Deretter er beløpet fallende ut 2027. Hoveddelen av de ekstra kostnadene relaterer seg til ytterligere bemanning og investeringer i lastebiler.

RenoNorden opplyser videre at selskapet trolig vil være i brudd med lånebetingelsen som følge av de nye tapsavsetningene. Selskapet har hyret Carnegie for å bistå med å sikre selskapet en tilfredsstillende langsiktig finansiering.

Selskapet vurderer samtidig forskjellige operasjonelle tiltak, og en foreløpig konklusjon i dette arbeidet ventes i løpet av juni 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.