Dagfinn Lyngbø (41) er en av landets mest suksessfylte komikere. Lyngbøs selskap Punch hadde ifjor driftsinntekter på 14,3 millioner kroner. Selskapet, som Lyngbø eier alene, fikk et overskudd før skatt på 14,9 millioner kroner.

Etter det som trolig er Lyngbøs beste år som artist, bevilget han seg et utbytte på 8,5 millioner kroner. Trolig brukte han pengene til å kjøpe seg en hytte på Tjøme til ni millioner kroner i sommer.

De store inntektene kommer i første rekke fra hans enmannsforestilling, "Stereo", som hadde premiere i Bergene høsten 2012. I løpet av få dager solgte Lyngbø cirka 50 000 billetter.

Forestillingen ble ifjor flyttet over til Oslo, hvor den gikk for fulle hus på komiscenen Latter. Lyngbø var også på en lengre Norgesturne med "Stereo".

Selskapet Punch har en betydelig kontantbeholdning, hvorav nesten 12 millioner kroner er investert i markedsbaserte aksjer.

Dagfinn Lyngbø og Punch har siden 2008 hatt et overskudd på nesten 30 millioner kroner før fjorårets resultat.

I styret til Punch sitter Lyngbøs kone Pernille Sørensen og stand up-dronningen Eline Krantz.

Dagfinn Lyngbø har ikke vært tilgjengelig for kommentar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.