Cruz' snuoperasjon er oppsiktsvekkende fra en mann som har kalt Trump «en notorisk løgner» og «ytterst amoralsk». Under nominasjonskampen anklaget Cruz også rivalen for å fornærme hans kone og beskylde hans far for å være involvert i drapet på John F. Kennedy.

Trump, som tidligere har uttalt at han ikke ønsket støtte fra Cruz, uttaler seg nå også i mer forsonlige ordelag.

- Jeg er beæret over støtten fra Cruz. Vi har kjempet en hard kamp, og han var en tøff og briljant motstander. Jeg ser frem til å arbeide sammen med ham i mange år for å gjøre USA stort igjen, sier Trump i en uttalelse fredag.

Kamp om høyesterettsdommer

Ted Cruz offentliggjorde sin støtte til Trump på Facebook-siden sin fredag. Den kristenkonservative republikaneren skriver blant annet at valg av nye høyesterettsdommere er avgjørende for at han velger å støtte Trump fremfor Hillary Clinton i presidentvalget i november.

- Vi er kun én dommer fra å miste våre grunnleggende rettigheter, og den neste presidenten skal utnevnte fire nye dommere. Vi vet at Clinton utvilsomt vil utnevne venstreideologer. Trump derimot har lovet å utnevne dommere som Scalia, skriver Cruz med henvisning til den tidligere konservative høyesterettsdommeren Antonin Scalia.

Kritisk punkt

Cruz' støtte til Trump kommer på et kritisk punkt i valgkampen. Den første TV-debatten mellom presidentkandidatene går av stabelen mandag, og selve valget er om bare syv uker.

Hillary Clinton leder fortsatt kappløpet om Det hvite hus, viser et gjennomsnitt av de siste meningsmålingene.

Clinton har nå 45,5 prosent av velgerne i ryggen, mens Donald Trump har 43,4 prosent oppslutning, viser en sammenstilling av de åtte siste landsomfattende meningsmålingene, utført av nettstedet RealClearPolitics.

Les også: Tredobler behandlingstiden for skatteklager: Kan ta inntil et halvt år

 

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.