Teekay Corporation kutter kvartalsutbyttet til 0,055 dollar fra 0,55 dollar med effekt fra fjerde kvartal 2015.

Kuttet kommer etter at selskapets MLP-selskaper Teekay Offshore Partners og Teekay LNG Partners reduserer sine utbytter (distribusjon), fremgår det av meldinger torsdag.

Teekay Offshore Partners kutter kvartalsdistribusjonen til 0,11 dollar, mens Teekay LNG Partners kutter til 0,14 dollar fra 0,70 dollar.

«Teekay Offshore og Teekay LNG vil bruke en betydelig del av sin internt genererte kontantstrøm til å finansiere egenkapitalbehov til sine fremtidig lønnsomme vekstprosjekter og redusere gjeldsnivået, noe som eliminerer behovet for å få tilgang til egenkapitalmarkedene i overskuelig fremtid», heter det.

I meldingen sier konsernsjef Peter Evensen i Teekay at selskapet vil fortsette å støtte MLP-selskapene og understreker at den underliggende kontantstrømmen fra disse er stabil og økende.

- Teekay Offshore og Teekay LNG krever imidlertid kapital for å finansiere vekst. Det er i dag forvridning i kapitalmarkedene i forhold til den underliggende stabiliteten i våre MLP-virksomheter. Som et resultat har deres egenkapitalkostnad har økt til et punkt der det for øyeblikket ikke er en økonomisk attraktiv kilde til vekstkapital, sier Evensen.

Når det kommer til vurderingene som ble gjort for Teekay Offshore sier Evensen at de har vurdert flere alternativer, inkludert salg av eksisterende eiendeler, salg av vekstprosjekter.

Selskapet vurderte også alternative kilder til kapital, noe som kunne ha ført til permanent utvanning til eksisterende andelseierne, fremgår det.

 

Les også: Asia i dag: Drukner i kontanter

- Det er jo skremsel

Fikk ikke én eneste krone

 

Se også:

Trump til DN: - Jeg elsker Norge!

Trump til DN: -Jeg elsker Norge!
Ny tv-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene Donald Trump og Jeb Bush i natt. DN spør Trump om de stadig tøffere angrepene fra Bush. «Han må gjøre det. Han gjør det så dårlig på målingene. Jeg ville gjort det samme», svarer Trump.
01:27
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.