Det er nå tegn til at det amerikanske arbeidsmarkedet er i ferd med å bedre seg, ifølge en fersk rapport fra den amerikanske sentralbanken Fed onsdag kveld norsk tid.

- Arbeidsmarkedet i de fleste områder bedrer seg noe, skriver Fed i rapporten, også kjent som Beige Book.

I rapporten kommer det frem at flere bedrifter nå ansetter flere enn antall ansatte som slutter, ifølge Marketwatch.com.

Beige Book omfatter beskrivelser av situasjonen rundt om i USA, gjennom Feds 12 distriktsgbanker. Rapporten fungerer som en temperaturmåler to uker før neste rentemøte.

Rapporten kan til en viss grad sammenlignet med Norges Banks regionale nettverk, også kalt kriseradaren.

Positive utsikter
I rapporten kommer det frem at økonomien vokste moderat gjennom slutten av året, der bedre forhold i industriel, varehandel og ikke-finansielle tjenester bidro til å oppgangen.

Eiendom og bank trekker ned.

- Den økonomiske aktiviteten økte moderat fra november til desember. De fleste områdene indikerte at de var positive til utsiktene, men at de fortsatt er forsiktige, heter det, ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke har signalisert at han ikke kommer til å vike fra planen om statsobligasjonskjøp for 600 milliarder dollar.

Analytikerne har denne måneden jekket opp vekstprognosene for 2011 til 3,1 prosent fra 2,6 prosent i desember.

Les også:

Amerikansk boligskrekk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.