I sommer fikk administrerende direktør Johan H. Andresen i industri- og finanskonsernet Ferd tilsendt et eksemplar av albumet «Brennpunkt: Oslo» med tegneserier om «Krüger & Krogh».

Bak den norske tegneserien, som utspiller seg i Oslo på 60-tallet, står skaperne Endre Skandfer, Ronald Kabícek og Bjarte Agdestein.

Andresen likte tegneserien svært godt, og bestilte seg en hel pall.

- Formålet med å kjøpe 1000 eksemplarer var todelt: Gi en boost til initiativtakerne og tegnerne i innspurten av ferdigstillingen, og å kunne gi dem bort til ungdom som har spesielle utfordringer og som antagelig ikke ville kjøpe dette, forklarer han i en epost til DN.

Veiledende utsalgspris for et tegneseriealbum i butikker er 159 kroner per eksemplar.

- Vi fikk en kvantumsrabatt. Og Egmont var sporty slik at mesteparten av provenyet utover kost gikk til tegnerene. Totalbeløpet er nok likevel norgesrekord i tegneserieinnkjøp, men detaljene er det ikke så viktig å gå ut med, sier Andresen om kjøpesummen.

Gir bort

Onsdag la finanstoppen ut en melding på det sosiale nettstedet twitter, hvor han etterlyste innspill til steder å donere bort bøkene.

«Vet du om barnehjem, institusjoner e.l hvor ungdom kunne ha glede av dette? #harenpallågibort»

 

Innspillene lot ikke vente på seg.

Etter få timer hadde Andresen mottatt forslag om alt fra venterommet ved ortopedisk poliklinikk ved Sykehuset Namsos til garderoben for Sogndals fotballspillere.

- Vi ville gjerne ha forslag til steder med ungdom som vi selv ikke var klar over, og Twitter er av og til effektivt for dette. Som en senere retweet av meg viser, så er mine døtre allerede igang med å dele ut album. Barneavdelinger, barnehjem, og sosiale entreprenører som møter ungdom har allerede fått, og flere vil det bli, forklarer han.

 

Trenger flere

Selv om Andresens døtre Katharina (19) og Alexandra (18) er godt i gang med tegneserieutdelingen, sitter den tegneserieglade finanstoppen fortsatt igjen med for mange eksemplarer.

Nå ber han om ytterliggere innspill til ungdommer som kan trenge en liten oppmuntring,

- Responsen fra Twitter var bra, men vi trenger fortsatt flere forslag. Vi har jo 1000 eksemplarer å dele ut...

- Helt til slutt, hvor mange tegneseriebøker har du totalt i samlingen din?

- Hm. Aner ikke. Noen hyllemeter.

Les også på DN.no:

Studerer fem timer mer - får flere jobbtilbud og høyere lønn

Får monsterbakke ved hytta

Vil ha 43 millioner – mangler ferdigattest (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.