Tandberg Data priser seg selv til 160 millioner kroner når det tigger aksjonærene om mer penger. Daytraderne derimot priset det kriserammede selskapet til 6,8 milliarder kroner på Oslo Børs mandag, skriver Dagens Næringsliv.

Kurs-sprell
Det kriserammede selskapet fikk igår obligasjonseierne med på å gjøre om halvparten av et lån på drøyt 150 millioner kroner til aksjer, som et første ledd i en omfattende redningsplan.

Les også: Tandberg Datas långivere sier ja

Tanberg Data-aksjen falt først 40 prosent til drøyt 50 øre, for så å sprette opp til 1,10 kroner. Aksjen sluttet til slutt på 0,85 øre.

Børsens dyreste selskap
Analytiker Fredrik Thoresen i DnB Nor Markets har følgende kommentar til kursutviklingen:

- Daytrading gone wild. Prisen tilsvarer 6,8 milliarder kroner etter en vellykket restruktureringen. Det er over 400 ganger estimert fortjeneste i 2009. Er det Børsens dyreste selskap? spør Thoresen, og svarer selv: Sannsynligvis.

Kjøpe dyrt
En mulig forkl#229 til kursutviklingen i Tandberg Data er ifølge Finansavisen at enkelte investorer har havnet i "short-squeeze". Det betyr at investorer har gamblet på at aksjen vil falle. Hvis aksjen i stedet stiger eller den som har lånt ut aksjen for shorting kaller inn aksjen, får investorene behov for å dekke seg inn.

Obligasjonseierne kan konvertere halvparten av lånet til aksjer til kurs mellom 17 og 18 øre. En forutsetning er at Tandberg Data klarer å hente inn minst 50 millioner kroner i den kommende emisjonen.

Obligasjonseierne og dagens aksjonærer har fortrinnsrett til å kjøpe aksjer i emisjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.