Intel annonserer på en stor utviklerkonferanse i Shanghai denne uken prosessorer beregnet på en ny generasjon trådløse mini-PCer.

Intel tror de nye mini-pc-ene vil kunne fylle et tomrom mellom smarttelefoner og bærbare pc-er. Ifølge New York Times håper selskapet på å kunne dra fordeler av suksessen som Apple har hatt med sin iPhone, en av de mest populære smarttelefonene på markedet.

Mini-pc-ene det er snakk om har fått navnet MID (Mobile Internet Device), og er en ny type enheter som Intel har utviklet sammen med sine partnere i løpet av det siste året. Tidligere forsøk på å introdusere denne typen enheter har ikke lykkes spesielt godt, men Intel håper at selskapets nye Atom-serie med rimelige og strømgjerrige prosessorer vil kunne endre dette.

4-6 timers batterilevetid
Intel lanserte på Intel Developer Forum i Shanghai onsdag fem nye Atom-prosessorer, som vil komme i versjoner fra 800 MHz til 1,86 GHz.

Prosessorene er ”krympet” ned til en såkalt 45 nanometers produksjonsteknologi, som også gjør at strømforbruket blir lavere. Dermed skal det ifølge Intel være mulig å oppnå mellom fire og seks timers batterilevetid i første generasjon MID-enheter.

Intel har 25 OEM-partnere som vil levere 35 ulike MID-produkter – noen av disse vil være tilgjengelig på markedet i løpet av andre kvartal. Asus, BenQ, Fujitsu, Lenovo, LG-E, NEC, Panasonic, Samsung, Sharp og Toshiba er noen av produsentene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.