Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Teknologi

Facebook ? Det er sparken, det!

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Surfer du på nettet, laster ned feriebilder, sender privat epost eller går inn på Facebook i arbeidstiden, kan du få sparken. Hvis ikt Norge får viljen sin, skriver Dagens Næringsliv.

Interesse-organisasjonen for it-bedrifter vil ha strengere kontroll med hva ansatte bruker jobbens datamaskin til.

Les også: Nekter å jobbe uten Facebook

I et forslag som Fornyings- og administrasjonsdepartementet nå vurderer, vil IKT Norge forby, eller i alle fall sterkt begrense, ansattes adgang til å sende og motta privat epost, laste ned bilder, filmer og musikk, chatte på nettet og gå inn på Facebook.

"Ikke ansatt for å chatte med venner"
På spørsmål fra DN om hvorfor i all verden de foreslår dette, svarer generalsekretær Per Morten Hoff:

- Først og fremst på grunn av bedriftenes datasikkerhet. Vi har på den ene siden sett mange eksempler på at dataanlegg er blitt infisert og ødelagt av virus og hackere som er kommet inn i systemet via ansattes nedlastinger og e-post. På den annen side er de færreste ansatt for å surfe på nettet etter porno, spille poker eller chatte med venner.

Les også: - Bruk Facebook på jobb

Ikt Norge foreslår at diss forholdene reguleres i arbeids- eller ansettelseskontrakten til den enkelte, og sier at alt fra advarsel til oppsigelse er aktuelle reaksjonsmåter ved overtredelser.

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.