Tilsynet overleverte sin anmeldelse til Oslo politidistrikt på fredag, skriver Aftenposten.

- Det er første gang at Kredittilsynets seksjon for regnskapstilsyn har gått til det skritt å anmelde et slikt forhold til politiet. Vi ble overrasket over å avdekke dette i et børsnotert selskap, bekrefter spesialrådgiver Nina Servold Oppi i tilsynet overfor Aftenposten.

- Dette er en alvorlig sak som krever en strafferettslig vurdering. Vi må kunne stille krav til et børsnotert selskap om at det er i stand til å levere fra seg korrekt finansiell informasjon til markedet, sier avdelingsdirektør Anne Merethe Bellamy i Kredittilsynet.

Fra pluss til gigantisk minus
Fast Search and Transfer endret i all stillhet regnskapet sitt for 2006 fra overskudd på 15 millioner til et underskudd på over 200 millioner etter skatt i begynnelsen av mai.

- Finansmarkedet har vært ført bak lyset på en måte jeg ikke kan huske maken til. Det er nesten rart at dette ikke får noen konsekvenser for noen i selskapet, sa analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans til DN da.

Les: - Kan ikke huske maken

Endringen kom etter at Fast fikk refs av Kredittilsynet for regnskapsføringen ifjor høst og dermed måtte gjennomgå regnskapene sine.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.