Aksjekursen i Opera er opp over 33 prosent i år. Fondsfinans var i går den desidert største nettokjøperen av Opera-aksjer, og meglerhuset har oppgradert selskapet fra hold til kjøp.

Les også: Opera + Google = sant

Fondsfinans skriver i en fersk analyse at det er to grunner til at man nå bør kjøpe aksjer i Opera. For det første har bruken av Opera Mini tatt seg opp i løpet av de siste månedene, og viser nå eksponensiell vekst.

Den andre grunnen er at Opera tydeligvis har fått veldig gode betingelser hos Google, noe som gjør Fondsfinans mindre bekymret for Googles kommende mobilplattform Android.

- Vi ser det som ganske sannsynlig at Google vil ønske å kjøpe opp Opera for å få tilgang til teknologien og en stor Opera Mini-brukerbase. Dette kan ifølge Fondsfinans gi Googles mobilplattform en "kick-start".

Ikke bekymret
Google Android er et nytt operativsystem for mobiltelefoner, basert på åpen kildekode. Mange har vært bekymret for at Android kan øke konkurransen mellom nettlesere på mobiltelefoner, og at dette kan være negativt for Opera.

Fondsfinans deler ikke denne bekymringen.

Les også: Google-mobil avslørt

- Vi ser det nå som mer sannsynlig at Google vil foretrekke å jobbe sammen med Opera, heller enn å konkurrere, skriver Fondsfinans i sin analyse.

Google.com er den mest besøkte nettsiden for brukere av Opera Mini, noe som ifølge Fondsfinans bør love godt for inntektene fra avtalen Opera har med Google på søk. Avtalen, som ble inngått tidligere i år, innebærer at alle som bruker Opera Mobile eller Opera Mini, får tilgang til Googles mobilsøk direkte fra nettleseren startside.

Opera stiger rundt 15 prosent på Oslo Børs.

Følg Opera-aksjen her!

Hva tror du - blir nok et norsk teknologiselskap kjøpt opp? Diskutér saken under!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.