Tidligere sjef i Økokrim, Erling Grimstad, mener at Fast-saken må bli etterforsket, skriver Dagens Næringsliv.

Han synes det er trist å se at politiet ikke tar tak i såpass store saker.

Verken Oslo-politiet eller Økokrim har kapasitet til å etterforske Fast-saken. Nå skal statsadvokaten i Oslo vurdere om politiet skal beordres til å etterforske saken.

- Et politisk ansvar
- Dette er helt klart et politisk ansvar, og det er helt feil å rette skyts mot politiet som gjør så godt de kan. Politikere påstår å styrke kampen mot økonomisk kriminalitet, men det gjenstår å se at det tilføres midler. Politikere slipper altfor billig unna, mens Økokrim slåss for hver krone de får tildelt. I første rekke er det politikere som har et ansvar, ettersom de bestemmer hvor store ressurser Økokrim skal ha. Manglende etterforskning av saker som denne er en alvorlig trussel mot vårt rettssamfunn, som politikere må ta på alvor, sier Grimstad til DN.

Som assisterende sjef i Økokrim opplevde han at det konstant var sterke begrensninger på hvor mye penger Økokrim hadde å rutte med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.