Samtidig svikter spillerne "Age of Conan" på grunn av gjentatte tekniske feil, skriver Dagens Næringsliv.

Etter åtte uker på markedet har hurraropene avtatt. Børsverdien av spillprodusenten Funcom har falt fra drøye 2,9 milliarder kroner i slutten av mai til under 1,1 milliard.

Spillerne bruker 60 prosent mindre tid i barbarens rike nå enn for en måned siden, ifølge statistikk som DnB Nor Markets legger til grunn i sine analyser.

- Tynnere innhold
Kritikere mener innholdet i spillet blir tynnere og dårligere jo høyere opp i nivå man kommer.

Den første måneden spilte alle gratis, men fra juli måtte de tegne abonnement. Det er denne overgangsperioden som er kritisk. Siste melding fra Funcom er at spillet har solgt 700.000 eksemplarer, men selskapet vil ikke oppgi hvor mange som faktisk har registrert seg som betalende abonnementer.

- Vi har aksjen på "hold". Vi har vært bekymret for frafallet av spillere. Kommentarer fra spillere og rationger på ulike nettforum viser at folk er mer negative til spillet nå, enn rett etter lansering, sier analytiker Hallgeir Hollup i ABG Sundal Collier til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.