Dagensit.no lanserer i dag vår egen hastighetsmåler for bredbånd – fast og mobilt. Dermed kan du selv sjekke om leverandørene holder det de lover deg.

Det er bare å bokmerke adressen med en gang, på www.dagensit.no/speedometer kan du teste farten og lese våre tester av bredbånd.

Ikke en stabil hastighet
I tillegg til å teste egen linje kan du også hjelpe andre å velge riktig mobilt bredbånd. Dette er nett i rask vekst, som vil bli stadig viktigere for Norge fremover.

Dagensit.no skal være best i Norge på dekning av mobilt bredbånd. Vi jobber hardt for å fortelle om nyheter, men det viktigste er testing av dekning og hastigheter. Mobilt bredbånd er nemlig ikke noen enkel vare - det nytter ikke å spørre selgeren hva slags hastigheter du vil få på hytta eller på vei til jobb. Hastigheten varierer fra sted til sted, og vi trenger mange målinger for å kunne si hvem som er best hvor. Derfor gjør vi både en mengde egne tester og publiserer samtidig brukertester.

I sommer tester vi bredbånd på sjøen fra Nordland til Østfold med hjelp av familien Weum,les mer: Best i båt!

Nå har vi endelig fått vårt eget speedometer, og det gir mange fordeler i forhold til eksterne testinstrumenter. Vi får blant annet bedre kontroll på at resultatene som meldes inn faktisk er riktige. Vi får også mulighet til å lage statistikk over hastigheten på fast og mobilt bredbånd. Vi kan sjekke hvilke hastigheter ulike aktører leverer og hvilken vei utviklingen går. Dette gleder vi oss til!

Her får du mobilt bredbånd
Nettmøte om mobilt bredbånd
Mobilt bredbånd er billigst
Fasiten om mobilt bredbånd
Derfor velger du Telenor
Derfor velger du Ice
Derfor velger du Netcom

Rask utvikling
Telenor, Netcom og Ice bygger stadig ut sine mobile bredbåndsnett og i mange områder vi hastigheten stige. Neste år kommer også neste generasjons mobilnett på markedet, 4G eller LTE, og da kan det virkelig bli fart i sakene. Netcom viste nylig frem nettverk som taklet 50 Mbit/s, og makshastigheten er enda mye høyere.

Samtidig bygges fibernett over stadig større deler av landet, og flere får dermed svært raske nettverk hjemme.

Så her er det mye spennende å se frem til. Følg med og bidra gjerne med dine egne målinger.

Prøv tjenesten her: <a href="http://www.dagensit.no/speedometer/">Test din bredbåndslinje! </a> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.