Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Ida von Hanno Bast
Ida von Hanno Bast les mer

Teknologi

Sjefer får sparken

- Det er primært ledere som er tatt ut, sier Frode Haugli i Software Innovation. Selskapet sier opp og permitterer ansatte.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I vår ble it-selskapet SoftWare Innovation tatt av børs. Selskapet har slitt i motbakke store deler av dette årtusenet, men fikk en etterlengtet opptur i Endelig pluss - i krisekvartal

Men det første kvartalet med nye eiere ble ikke helt som ventet. Tirsdag fikk de ansatte vite at oppsigelser og permisjoner kommer som en konsekvens av svikt i markedet.

- Vi har hatt et møte i dag der vi har informert om at andre kvartal var noe dårligere enn forventet, og at vi ser noe lavere oppdragsmengde i en midlertidig periode, sier konsernsjef Frode Haugli til Dagensit.no.

Det er den norske organisasjonen som skal forenkles, og syv personer er sagt opp, mens 19 er permittert.

- Det er primært ledere som er tatt ut, sier Haugli.

Problemer i Norge
De permitterte må i første rekke belage seg på seks måneders lediggang, men Haugli sier at perioden både kan bli kortere eller lengre.

Frode Haugli beklager at markedet ikke har vært på Software Innovations side de siste månedene.

- Det har vært noe svakere investeringsvilje og beslutningene tar noe lenger tid. Derfor er dette riktig, og de permitterte medarbeiderne tas tilbake når markedet kommer tilbake, sier han.

Selskapet hans har vært gjennom store forandringer det siste halvåret. Ikke bare har Borea tatt over som nye eiere; Software Innovation har solgt seg ut av Finland, kvittet seg med IT Consult og nedbetalt et stort obligasjonslån.

- Resultatet for andre kvartal ble noe lavere enn ventet, men her snakker vi om den norske organisasjonen, sier Haugli.

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.