Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor. Gunnar Lier
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor. Gunnar Lier les mer

Teknologi

Telenor sparker 60 forskere og sivilingeniører

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I dag får nærmere 60 forskere og sivilingeniører i Telenor beskjed om at de er overtallige. En liste med navn er allerede satt opp, skriver Dagens Næringsliv.

De ansatte i den berørte forsknings- og utviklingsavdelingen GBDR på Fornebu og i Trondheim ble informert mandag ettermiddag.

- Vi har fått beskjed om at nærmere 60 personer skal nedbemannes fra en avdeling på cirka 320 personer, sier tillitsvalgt Arild Jacobsen for Tekna i Telenor til Dagens Næringsliv.

Bekymret
Listen over de personene som er overtallige er ifølge Jacobsen satt opp med henblikk på ansiennitet, kompetanse og sosiale forhold. De som må gå hører til de bedre betalte i Telenor med lønninger på mellom 500.000 og 600.000 kroner.

Jacobsen er bekymret over forskningens framtid i Telenor.

Avdelingen GBDR oppsto som et resultat av sammenslåing av flere enheter i Telenor, og består i hovedsak av personer med universitetsutdannelse.

– Enheten har nylig vært gjennom en strategiprosess som har resultert i noen endrede prioriteringer. Vi foretar nå en tilpasning av organisasjonen til disse. Vi vil søke å finne jobber til de berørte personene, enten innenfor Telenor eller andre steder, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor til DN.

Les også: Sjefene går rett i nedbemanningsfellene

Her får du jobb nå

Slik foredler du "grått gull"

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.