Foran årets åpningspresentasjon ble det spekulert aller mest i om Jobs kom til å lansere iPhone "4" eller "4G" - og de fikk rett.

iPhone 4 - som Steve Jobs presenterte på en pressekonferanse i kveld - beskrives akkurat slik som den iPhone-prototypen som ifølge den offisielle historien ble gjenglemt på en barkrakk i april.

Les: Slik ble nye iPhone avslørt

Den nye iPhonen heter altså iPhone 4. Den får et helt nytt design, den er 9,3 millimeter tykk - hele 24 prosent tynnere enn dagens iPhone-versjon.

Den har glass på oversiden og undersiden, med stål på kantene.

 

- Som et Leica-kamera
- Som et gammelt Leica-kamera, sa Steve Jobs da han avslørte nyheten like over klokken 19 i kveld. Dette skal være en av de tynneste smartphonene noengang. Displayet får fire ganger så mange piksler, ifølge Jobs. Oppløsningen er på 326 piksler per tomme, noe som gjør displayet utrolig skarpt og presist. En superskjerm, med andre ord.

Batteriet er litt større: Jobs snakker om 300 timers standby, syv timers taletid, seks timers 3G-nettbruk og 40 timers musikkbruk.

iMovie
iPhonen kommer med to kameraer: Et forovervendt kamera for video-chat og et nytt 5 megapiksel kamera på baksiden med LED-blitz og 5x digital zoom.

Kameraet skal ha gode egenskaper i lite lys, ifølge Steve Jobs. I tillegg tar det opp i HD-kvalitet. Apple har laget en egen applikasjon for dette: iMovie for iPhone. Video redigeres rett fra iPhone, forklarer Jobs. iMovie vil koste cirka fem dollar.

Nytt navn for iPhone OS blir iOS4. Nå blir det endelig mulig å multitaske på iPhones - noe mange har savnet. Opptil fire programmer kan kjøres samtidig. Mapper for gruppering av apps er også nytt.

iBooks kommer nå på iPhone, og også på iPod touch.

iPhone 4 kommer i to farger: Hvit og sort. Prisen på den nye iPhonen vil i USA ligge på 299 dollar (32 GB) og 199 dollar (16 GB). Prisen på iPhone 3Gs settes samtidig ned.

iPhonen er i salg 24. juni i USA og blir tilgjengelig i en rekke land i august og september. I Norge kommer den allerede i juli.

iOS4 er en gratis oppdatering for alle med 3GS og 3G.

Nå kan du multitaske
Teknologien bak iAds, Apples nye reklameplattform, er innebygd i iOS4. 60 millioner dollar i reklame er allerede booket for andre halvår av 2010, opplyser Steve Jobs.

Ifølge Jobs har den nye utgaven over 100 nyheter sammenlignet med den forrige modellen. Han hevdet også at den nye utgaven representerte et like stort sprang som den første iPhonen.

Utviklerkonferansen er alltid åsted for mange nyheter. De aller fleste er mest opptatt av iPad, iPhone og iPod, men for de konferansen egentlig henvender seg til skjer det mye annet også.

Les også:
iPad større enn iPhone
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.