- Vi lanserer LTE (neste generasjon mobilt brebdånd, red. anm.) i de fire største byene i begynnelsen av 2012. Deretter utvider vi raskt til de ti største byene. Teoretisk kapasitet i nettet vil være 160 mbits, men opplevd hastighet vil ligge mellom 20 og 30 mbits, forklarte teknologidirektør for Norge Rolv-Erik Spilling på Telenors kapitalmarkedsdag tirsdag.

LTE er samme teknologi som Netcom allerede har lansert og kaller 4G.

Det har i hele 2010 blitt stilt spørsmål rundt når Telenor skal komme med et LTE-tilbud. Forkl#229en er at nettet skal oppgraderes først.

- I mai startet vi et enormt prosjekt med å oppgradere vårt mobilnett til en mer moderne utgave. Det er snakk om 8.000 noder fordelt på 6.300 lokasjoner som skal oppgraderes på 18 måneder. Når denne jobben er gjort kan vi lansere LTE for fullt, sier Spilling.

Bedre å vente
For Telenor er det viktig at mobilnettet i hjemmemarkedet Norge er av ypperste kvalitet. Derfor mener Telenor det vil være feil å lansere LTE før hele nettet er oppgradert.

- Det spiller ingen rolle hva slags mobnett man har om de bakenforliggende systemene ikke er moderne og står i stil. Telenors nye infrastruktur vil være fullt forberedt på moderne og fremtidige tjenester, sier Spilling.

Som en bonus til kundene vil det i ventetiden frem til LTE-lanseringen skje oppdateringer av dagens turbo-3G tjeneste. Etter hvert som basestasjonene blir oppgradert vil ytelsen i dagens mobile bredbåndsnett øke fra 3,6 og 7,2 mbits til 14,4 mbits teoretisk kapasitet.

Les også: Telenor strammer til (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.