Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Teknologi

Apple vil ha fildeling

Apple har søkt patent på en teknologi som lar brukere dele apps direkte.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det amerikanske patentkontoret har mottatt en patentsøknad fra Apple som omhandler et nytt system for deling av applikasjoner (apps) til iPad og iPhone utenfor Apples egen nettbutikk Appstore.

Tanken er at man gjennom et fildelingsnettverk (peer-to-peer) skal kunne overføre apps til andre telefoner direkte. Sitter man innen rekkevidde av hverandre kan man bruke blåtann eller usb, for eksempel. Ellers kan man bruke samme trådløse nettverk eller internett, skriver Patently Apple.

Øker salget
Formålet med fildelingen er markedsføring. Allerede i dag er en av de største markedsføringskanalene for apps tips og råd fra venner og kolleger. Ved å åpne for at man kan overføre appen man anbefaler direkte mellom telefonene der og da vil antakelig kunne øke salget ytterligere.

Dersom en app er gratis vil den enkelt kunne kopieres, mens betalingsapplikasjoner vil ha begrenset funksjonalitet eller fungere i en begrenset periode til den andre brukeren har betalt. Dette betyr også at Apple må gjøre slik Microsoft forlanger av sine apps-utviklere, nemlig at alle apps skal ha en demoversjon så man kan prøve før man kjøper.

Beholder kontrollen
Når man deler en app direkte mellom to telefoner vil Apple fortsatt beholde kontrollen over distribusjonen siden det gjøres i et fildelingsnett eid av dem. En app som deles direkte vil bidra til statistikken over mest nedlastet på samme måte som en app som lastes ned fra Appstore.

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.