Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Bertil Ericson / SCANPIX
Bertil Ericson / SCANPIX les mer

Teknologi

- USA har kalt sammen storjury i Assange-saken

Dersom advokatens påstand stemmer, kan det være duket for at USA vil kreve WikiLeaks' Julian Assange utlevert.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Julian Assanges advokat sier en amerikansk storjury allerede er kalt sammen for å undersøke om det er grunnlag for å ta ut tiltale mot WikiLeaks-gründeren.

Assanges britiske advokat Mark Stephens sier juryen er kalt sammen i byen Alexandria i delstaten Virginia, bare få kilometer utenfor Washington.

Dersom dette stemmer, kan det være duket for at USA vil kreve Assange utlevert.

Først skal imidlertid saken der han er mistenkt for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige, behandles. Assange sitter varetektsfengslet i Storbritannia etter at svenske myndigheter utstedte en internasjonal arrestordre på ham. Assange har avvist anklagene, og har sagt at han vil motsette seg utlevering til Sverige. Han har også sagt at han er skuffet over måten det «svenske rettssystemet er misbrukt» i saken.

Tirsdag møter han i retten i London i det andre rettsmøtet, etter at dommeren i forrige uke avslo kausjon for australieren. Advokatene hans sa mandag at de igjen vil forsøke å få retten med på å løslate Assange mot kausjon tirsdag. (©NTB)

Les også: Uten filter: Frihetens pris

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.