– Man kan ikke snakke om full bredbåndsdekning. Overføringskapasitetene som regnes med er ikke særlig brede, sier direktør Hallstein Bjercke i IKT-næringens interesseorganisasjon til Nationen.

IKT-Norge mener Norge bør sette seg samme bredbåndsmål som Sverige der det nå bygges ut med en overføringskapasitet på 100 mbps for øye.

– Vi har kommet i mål med kjerreveien. Nå skal vi bygge motorvei, sier Bjercke.

Samferdselsdepartementet vil ikke sette 100 mbps som mål.

– Vi har en jobb å gjøre med å konkretisere en framdriftsplan. Det viktigste fremover blir graverforskriften og de ubenyttede tv-frekvensene, som skal auksjoneres bort om litt, sier statssekretær Lars Erik Bartnes i Samferdselsdepartementet.

– Vi håper overskuddet fra auksjonen går direkte til offentlige utbyggingsbidrag. På den måten sikrer man distriktselementet i utbyggingen, sier Bjercke. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.