Mandag ettermiddag kom meldingen om at Steve Jobs nok en gang må ta seg fri fra jobben for å fokusere på helsen sin. Apple valgte å offentliggjøre beskjeden på en dag der de amerikanske aksjemarkedene var stengt for å feire Martin Luther King-dagen.

Apples aksjer er også notert i Tyskland, og der falt den rundt syv prosent på børsene i Dusseldorf, Berlin og Hamburg etter at nyheten ble kjent.

Før Jobs sykmelding ble kjent kostet en aksje i Apple 348,48 dollar på Nasdaq, noe som totalt ga selskapet en markedsverdi på knappe 320 milliarder dollar, eller 1.862 milliarder kroner. Forutsatt at sykmeldingen gir den samme effekten på handelen i Apple-aksjer i USA, svekkes verdien av selskapet med 130 milliarder.

Spenning i New York
Handelen i Tyskland er svært begrenset, så fallet er svært usikkert, men forrige gang Jobs sykmeldte seg falt kursen rundt 8 prosent. Dette gjør uansett at markedet naturlig nok fokuserer på hvordan teknologiselskapet vil gjøre det når handelen i New York ringes igang klokken 15.30 norsk tid.

Det er også knyttet mye spenning til Apple fremleggelse av resultatene for regnskapsmessig første kvartal, som offenliggjøres etter at de amerikanske børsene stenger klokken 22.00 norsk tid. Spekulasjonene går i retning av at Apple har hatt et fantastisk kvartal, og dette kan være med på å berolige investorene.

Les også: Ny sykmelding for Steve Jobs

<b>Steve Jobs sykepermitteres</b>

<b>Jobs' sykdomsmysterium løst</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.