Statsminister Jens Stoltenberg har engasjert seg for å beskytte Telenors milliardinvestering i India, som står i fare etter at partnerselskapet er trukket inn i en korrupsjonsskandale.

I et brev til sin indiske kollega Manmohan Singh tar Stoltenberg (Ap) til orde for at indiske myndigheter må gjøre sitt for å beskytte Telenors og andre utenlandske investeringer, ifølge Dagens Næringsliv.

Stoltenbergs brev er ikke offentliggjort, men statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet bekreftet at Telenor har bedt myndighetene om å engasjere seg i saken. Ifølge Lind ønsker norske myndigheter å forsikre seg om at Telenor og andre får en rettferdig behandling.

Selskapet Uninor, som Telenor eier 67,25 prosent av, er trukket inn i en gigantisk telekomskandale som er under opprulling i India.

Kan få store konsekvenser
En av Unitechs direktører er sammen med landets tidligere telekommunikasjonsminister og flere andre byråkrater og næringslivsledere tiltalt blant annet for korrupsjon. Unitech-ledelsen skal ha sikret Uninor lisenser i telemarkedet til en billig penge, og det er disse som nå står i fare.

Dette kan få store konsekvenser for Telenor, som gjennom partnerselskapet Unitech har gått inn med 2,1 milliarder dollar i det indiske telekommarkedet.

I Stoltenbergs brev påpeker statsministeren ifølge DN blant annet at Telenor investerte i Unitech etter at ulovlighetene ifølge påtalemyndigheten skal ha skjedd.

Unitech har i forbindelse med saken uttalt at selskapet og dets ansatte ikke har gjort noe «upassende eller galt».


Les også: Flere tiltalt i indisk telekomskandale

Baksaas håper på løsning i India

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.