Samsung Electronics saksøker Apple med påstander om patentbrudd, en uke etter at Apple leverte en stevning til det amerikanske rettsvesenet med påstander om at Samsung kopierer Apple-produkter, melder Bloomberg.com langfredag.

Samsungs stevninger er levert i Seoul, Tokyo og Mannheim, og grunnlaget er påstander om at Apple bryter patenter i tilknytning til teknologi innen mobilkommunikasjon. Apple-talsmann Steve Dowling ønsker ikke å kommentere Samsung-søksmålet, men viser til Apples søksmål mot Samsung.

Les også: Apple saksøker Samsung

- Prøver å irritere Samsung
- Apple prøver å irritere Samsung, de kaster en ball på Samsung for å kontrollere dem. Dette er ren forretningsdrift. Den vanlige måten å håndtere slike saker er ved å gå til motsøksmål. Dette er ikke noe mellom ledelsen i Samsung og Apple, advokatene deres vil ordne opp i dette, sier Chang Sea Jin, professor ved National University of Singapore til Bloomberg.com.

Samsung, som regner Apple som sin nest største kunde, har så langt vært den eneste produsenten som har klart å utfordre Apple både når det gjelder nettbrett og mobiltelefoner.

Apple mener forkl#229en er så enkel som at Samsung i stedet for å utvikle egne produkter kopierte det aller meste fra Apple, og på den måten gjorde seg skyldig i brudd på varemerkebeskyttelse og patentbrudd, skrev The Wall Street Journal (WSJ) tidligere i uken.

- Kopierte Apples teknologi
- I stedet for å drive innovasjon og utvikling av sin egen teknologi og å lage en unik Samsung-stil for sine smartelefoner og nettbrett, valgte Samsung å kopiere Apples teknologi, brukergrensesnitt og innovative stil i disse patentkrenkende produktene, skriver Apple i sin stevning, som ble levert inn for en uke siden.

I søksmålet sammenligner Apple sin Iphone 3Gs, som kom i juni 2009 med Samsungs Galaxy S I9000-modell, en telefon som kom på markedet i mars 2010. Ved bruk av bilder og tegninger går Apple skritt for skritt gjennom likhetene. Apple mener bruken av ikonene for musikk, telefon, tekst og kontakter også er brudd på deres rettigheter.

- Denne formen for regelrett kopiering er gal, sa Apples talskvinne Kristin Huguet i en uttalelse.

- Samsungs utvikling av kjerneteknologier og styrkingen av vår portefølje av intellektuelle rettigheter er nøkkelen til vår fortsatte suksess, sa en talsmann for Samsung i forbindelse med Apples stevning.

Les også: - Går til sengs og våkner opp med iPhone (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.