Dekningsdirektør Bjørn Amundsen sier til NTB at det jobbes på spreng for å få fram en foreløpig rapport om situasjonen.

– Det jeg kan si er at vi har framkommelighetsproblemer flere steder, men de fleste samtaler kommer likevel gjennom. Vi har ingen indikasjon på at vi står overfor en lignende situasjon som i forrige uke, men det arbeides nå intenst for å finne ut hva problemene skyldes, sier Amundsen.

- Problemene er mest omfattende fra Ålesund og nordover, men vi har også indikasjoner om at det har vært noe problemer på Østlandet, sier Amundsen til VG Nett.

Orientering innen kort tid
Omfanget av problemene er ennå ikke kjent.

«Telenor opplever dessverre at det på nytt har oppstått noen problemer i mobilnettet, slik at ikke all trafikk går igjennom på vanlig måte. Vi har ingen problemer med fasttelefoni og bredbånd. Vi beklager på det sterkeste at kundene våre nå har problemer med å ringe i mobilnettet. Vi kommer tilbake med mer informasjon», skriver selskapet på sin Facebook-side.

Der har også en rekke Telenor-kunder lagt ut meldinger om dekningsproblemer.

Redegjorde torsdag
Forrige fredag hadde Telenor store problemer med mobilnettet, og feilen ble først rettet opp etter ni timer.

Feilen oppsto i forbindelse med omstart og programvareoppdatering på en sentral server for mobilt bredbånd. Økt mobiltrafikk mellom serverne førte til at nettet brøt sammen.

Telenor overleverte sin rapport om hendelsen til Post- og teletilsynet torsdag.

– Denne hendelsen vil ikke skje igjen, men å garantere at vi ikke får hendelser i nettet i framtida, kan jeg dessverre ikke gjøre, sa konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor torsdag.

Klokken 17 opplyser Telenor at selskapet vil gi en orientering til pressen klokken 17.30 på Fornebu. DN.no vil komme med oppdateringer derfra så fort pressekonferansen er i gang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.