Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

KIMIHIRO HOSHINO
KIMIHIRO HOSHINO les mer

Teknologi

Ser etter Jobs etterfølger

Jakten på Jobs etterfølger kan være i gang, skriver The Wall Street Journal.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Enkelte styremedlemmer i Apple skal ha holdt sonderingssamtaler med rekruttere og en leder for et annet teknologiselskap med tanke på å finne en etterfølger for Steve Jobs. Det skriver The Wall Street Journal (WSJ) uten å oppgi kildene sine.

Samtalene skal ha kommet i stand etter at Steve Jobs i januar igjen måtte kaste inn håndkle grunnet sykdom.

I følge den amerikanske næringslivsavisen skal ikke samtalene styremedlemmene har holdt vært direkte rettet mot å rekruttere en ny toppsjef, men snarere en uformell utforsking av selskapets muligheter, sier avisens kilder. Styremedlemmene som har deltatt i samtalene skal ikke ha gjort dette på vegne av hele styret og det er også uklart om Steve Jobs som selv er én av syv i styret, har vært klar over fremstøtene.

Da avisen kontaktet Apples ikoniske toppsjef med et spørsmål om samtalene via epost svarte Jobs:

- Jeg synes det er tullprat.

Mange har vært bekymret for hvordan det vil gå med Apple om Jobs helse hindrer han i å komme tilbake til selskapet som dets konsernsjef. Likevel er det uvanlig at medlemmer av et styre som er kjent for å være så lukket som Apples, holder samtaler om etterfølgerrekken utenfor de offisielle kanalene.

Investorer har lenge kritisert Apple for å være tilbakeholdne med informasjon rundt Jobs' helse og om det er pekt ut noen kronprins i selskapet. Under generalforsamlingen i februar kom det krav om at selskapet skulle offentliggjøre sin plan for hvem som skal etterfølge Jobs. Forslag fikk ikke nok støtte på møtet til å vedtatt.

En person nær beslutningene i Apple sier til WSJ at investorene vil finne ut hvem som etterfølge Jobs "når konsernsjefen bestemmer seg for å pensjonere seg eller når styret bestemmer at konsernsjefen ikke skal være konsernsjef lenger. Kilden medgir imidlertid at Jobs exit fra selskapet vil være "traumatisk".

Les også: Nådeløs, genial og uerstattelig

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.