Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

VOISHMEL
VOISHMEL les mer

Teknologi

«Ansetter» 1.000.000 roboter

Den gigantiske elektronikkfabrikken Foxconn vil bytte ut mennesker med maskiner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Produksjonsselskapet Foxconn er mest kjent for sine gigantfabrikker som monterer elektronikk for selskaper som Apple og Nokia. Blant annet lages alle Iphone og Ipad ved Foxconn. Ved samlebåndene står en liten hær av arbeidere på rundt 1,2 millioner mennesker.

På grunn av den sterke veksten innen forbrukerelektronikk er også Foxconn i sterk vekst. Derfor vil de nå erstatte noen av sine ansatte med roboter for å øke effektiviteten ved fabrikkene og senke stadig økende personalkostnader, skriver Xinhuanet .

Allerede neste år kommer 300.000 roboter inn dørene hos Foxconn, og tallet skal øke til en million i løpet av tre år.

Ansatte ble informert på dansefest
Beskjeden ble overlevert de ansatte på en intern dansefest av grunnlegger og toppsjef Terry Gou.

Trass i hva mange tror er det å montere elektroniske produkter noe som stort sett gjøres for hånd og ikke av maskiner. Foxconn ønsker derimot å automatisere en del av de mest repetitive og enkle oppgavene med robotene.

I tillegg til å ha blitt kjent gjennom å være Apples hovedfabrikk har Foxconn også kommet i søkelyset for sin kritikkverdige behandling av ansatte. Mange av de ansatte både bor og jobber inne på fabrikkområdet og i 2010 tok 14 ansatte selvmord.

Les også: Lønnshopp etter selvmordsbølge

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.