I en kjennelse fra en nederlandsk domstol denne uken har Apple lykkes i å få nedlagt salgsforbud på Samsungs Galaxy S, Galaxy S II og Galaxy Ace smarttelefoner. Bakgrunnen for søksmålet er at produktene bryter et av Apples patenter for visning av fotoalbum på en trykkskjerm.

I en lignende sak har Apple også forsøkt å få stoppet salget av nettbrettet Galaxy Tab 10.1 og Galaxy S II fordi de er for like Apples Ipad og Iphone designmessig.
Les også: - Ulovlig lik iPad

Den nederlandske dommen er rettskraftig i en håndfull EU-land, men ikke alle. Dette skyldes at Apple ikke har husket å betale vedlikeholdsavgift for alle sine patenter i alle EU-land. De landene som rammes er Tyskland, Irland, Sverige, Sveits, Storbritannia och Nederland.

Samsung har sendt ut en erklæring om at de ikke akter å stanse salget i de aktuelle landene og at de vil bruke alle midler til å bestride anklagene.

Les også: Kald patentkrig i mobilbransjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.