Denne uken ble det kjent at Google har kjøpt 1.000 patenter fra IBM, skriver Computerworld.dk. De legger ikke skjul på at det er et ledd i en strategi for å sikre seg mot søksmål fra konkurrenter som sitter på lignende patenter. Dette er den andre transaksjonen av patenter mellom Google og IBM. Også tidligere i sommer ble det overdratt i overkant av tusen patenter mellom selskapene.

Årsaken til oppkjøpene er en voksende trend hvor konkurrenter innen it og telekom saksøker hverandre for patentbrudd. Det beste forsvaret mot slike søksmål er imidlertid å ha et arsenal av patenter selv som man kan true med motsøksmål med. Google sitter på relativt få patenter selv og må derfor ut og kjøpe patenter fra andre.

For kort tid siden ble det også kjent at Google gjerne låner ut patenter til sine nærmeste venner om de skulle bli saksøkt.
Les mer: Saksøker Apple med "lånte" patenter

Les også:
Microsoft saksøker Motorola
Google inngår milliardforlik
Apple og Nokia i kamp om 8.800 patenter
Kald patentkrig i mobilbransjen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.