- Etter et døgn hadde 10.000 lastet ned spillet. Da fantes det på norsk og engelsk, sier Håkon Bertheussen, mannen bak braksuksessen ”Wordfeud” til di.se.

Spillet er en app-versjon av det klassiske brettspillet Scrabble som 28-åringen fra Trondheim har utviklet. I fjor sa han opp jobben og lever nå godt av spillet – svært godt faktisk. Ifølge di.se tjener han nå 75.000 svenske kroner per dag på dette.

Lønnsom hobby
Så langt er spillet lastet ned 7 millioner ganger – og av disse er hele 700.000 i Sverige. I Norge er det snakk om rundt en tiendedel, omtrent 50.000. Den klart største brukergruppen er amerikanere skriver Adresseavisen.

Første versjon av spillet ble lansert for plattformen Android i fjor, og kort tid etter sa Bertheussen opp jobben sin.

- Det startet som en hobby. Jeg hadde ingen idé om at jeg kunne leve av dette, sier han, til adressa.no.

Han forteller at han forventer en omsetning på 6-7 millioner allerede første driftsår i sitt enkeltmannsforetak.

Gratis og betalt
En viktig del av arbeidet med appen handler om å skaffe flere og bedre ordlister, så flere kan spille. Fremover jobber Bertheussen dessuten med å lage en spillstatistikk, så folk kan se hvor mange ganger de har vunnet og tapt – samt en sterkere kobling mot sosiale medier.

Spillet finnes i en gratisversjon med reklame og en betalt versjon til 21 norske kroner.

På Android Market har spillet for øvrig fått toppkarakter av 8.500 av 10.800 som har stemt, og ytterligere 2.800 har gitt det fire stjerner.

- Dette er appen jeg kaster bort mest tid med, skriver en av brukerne.

Les også:

En av tre "deal"-kloninger er borte

Slik bruker Facebook dine opplysninger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.