Med nettosalg på 8.980 milliarder euro i tredje kvartal peker pilene fortsatt nedover for Nokia. Selskapets omsetning er ned 13 prosent med samme kvartal i fjor. Driftsresultatet endte på minus 71 millioner, sammenlignet med et overskudd på på 403 millioner i fjorårskvartalet.

Resultat per aksje ble minus 0,02 euro, ned fra 0,14 euro. Tallene er i tråd med den internasjonale regnskapsstandarden IFRS. Likevel var dette bedre enn det ventede minus 0,10 euro per aksje.

Selv om resultatet fortsatt er magert for aksjonærene, var tallene ikke i nærheten av så ille som fallene for andre kvartal var, da selskapet tapte 487 millioner euro på driften.

- Jeg er oppløftet av fremskrittet vi har gjort i tredje kvartal, men jeg er klar over at det fortsatt gjenstår mange viktig skritt i vår forandringsreise, sier konsernsjef Stephen Elop i kvartalrapporten.

Nokia leverer også tall som ikke er i samsvar med regnskapsstandarden Ifrs og disse viste et resultat per aksje på 0,03 euro. På forhånd var det i snitt ventet en EPS på -0,02 euro, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

I enheten for håndsett og tjenester faller salget med 25 prosent til 5.392 milliarder euro. Fallet skyldes i stor grad nedgang i antall enheter solgt innenfor smartenehter, som er ned 38 prosent. Selv om omsetningen i euro faller 14 prosent for salget av tradisjonelle mobiltelefoner, så stiger voluemt med åtte prosent.

Nokia gjentar i tredjekvartalsrapporten at de venter en driftsmargin over break even i Nokia Siemens Networks i 2011. Nettoomsetningen ventes å vokse raskere enn markedet. Det fremgår av kvartalsrapporten torsdag.

Virksomheten ventes å få en nettoomsetning på 3,7 til fire milliarder euro i fjerde kvartal, fra 3,4 milliarder i tredje kvartal, mens non-ifrs driftsmargin ventes til en til fire prosent i fjerde kvartal.

De gjentar også forventningene om å redusere driftskostnadene og faste kostnader med 500 millioner euro innen årsslutt, i forhold til 2009.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.