Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Per Thrana
Per Thrana les mer

Teknologi

Dette får du til jul

Du trenger ikke lete i klesskap og kott etter julegaver å klemme på i år. Bare les denne saken.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Halvveis i adventstiden er mange allerede ferdig med julegavene. De to store handledagene før jul - Black Friday og Cyber Monday - ligger allerede bak oss, og på landets største elektronikklagre hiver de etter pusten.

Vi har tatt en ringerunde til Norges største kjeder og nettbutikker som selger forbrukerelektronikk. Her er deres lister over hva som ligger under norske juletrær i år. Listene er basert på både butikksalg og nettsalg, og inneholder både kampanjevarer og produkter til ordinær pris, men kjedene har fått oppfordring om å sile ut varer som ikke tilhører julehandelen. De varene som står i parentes er bestselgerne innen den aktuelle kategorien.

Elkjøp
I toppen av Elkjøps toppliste er det ganske forutsigbart. Men det er noen overraskelser litt lenger ned. For eksempel er Playstation 3 den eneste spillkonsollen på listen, og ingen av bevegelseskontrollerne til Playstation og Xbox er kommet med. Dette er produkter som mange trodde ville bli store julegaver både i fjor og i år uten at det har slått helt til så langt.

Litt overraskende er det også at Ipod Touch selger såpass bra nå som smarttelefoner med samme funksjonalitet fås i alle prisklasser.

(Samsung 8- og 5-serie) (Iphone og Samsung Galaxy S II) (Logitech Squeezebox) (alle typer) (Ipod Touch) (Harry Potter samleboks)

Elkjøps toppliste1. Ipad 2

6. Smarte tv-er

2. Smarttelefoner

7. Strømmingsanlegg

3. Kaffekapselmaskiner

8. Musikkspillere

4. Acer pc-er og Macbook

9. Blu-ray videospillere

5. Playstation 3 spillkonsoll

10. Film og spill

Komplett.no
Komplett.no er Norges største nettbutikk, og har alt sitt salg på nettet. Også her finner man det man forventer på listen, med unntak av et par overraskelser. For eksempel har den nye kjøkkenmaskinen Kenwood KM020, som har induksjonsvarme i bunnen, kommet som en rakett etter at den ble lansert i markedet for kort tid siden. Komplett selger også mange varmepumper, som verken er en typisk julegave eller en typisk nettbutikkvare.

Også her vinner Playstation 3 konsollkampen fremfor erkerivalen Xbox 360. På tiende plass ligger SSD-disker, som er en type harrdisk basert på samme teknologi som minnebrikkene man har i et kamera. Disse har økt i popularitet etter at flommen i Thailand bokstavelig talt demmet opp for produksjonen av tradisjonelle mekaniske harddisker. Kompletts tall viser også at det fortsatt er et marked for stasjonære pc-er beregnet på spill, selv om de stasjonære pc-ene har tapt mye terreng til fordel for bærbare pc-er, mini-pc og nettbrett de siste årene.

(Samsung 55-tommer (kampanje) (Winter Gamer og Crazy Gamer) (resultat av flom i Thailand)

Kompletts toppliste1. Playstation 3 spillkonsoll

6. Asus bærbare pc-er

2. Smarte led-tv-er

7. Logitech Z906 høyttalere

3. Komplett pc

8. Ipad og Ipad 2

4. Samsung Galaxy S II smarttelefon

9. Kenwood KM020 Major kjøkkenmaskin

5. Panasonic varmepumpe

10. SSD-disker

Expert
Experts liste inneholder også mange av de samme elementene som de to andre. Hos Expert er de mest overrasket over at Samsungs 8-serie av tv-er selger såpass godt. I dag kan man få gode led-tv-er til en rimelig penge, likevel er det tv-er til 15.000-20.000 kroner som topper statistikken.

Nummer én på listen er også en liten overraskelse. De små høyttalerne fra Music Angel har ifølge Expert solgt i titusenvis av eksemplarer. Grunnen til suksessen skal være de mange fargevalgene og den relativt sett gode lyden i de små høyttalerne.

(Music Angel) (Nescafe Dolce Gusto) (Ipad 2) (Fifa 12) (Asus) (Samsung 8-serie)

Experts toppliste1. Ipod / Iphone høyttalere

6. Kaffekapselmaskiner

2. Nettbrett

7. Playstation 3 spillkonsoll

3. Samsung Galaxy S II smarttelefon

8. Canon EOS 110DIS speilreflekskamera

4. Spill

9. Bærbar pc

5. Smarte tv-er

10. Olympus VG-130

Trenger du enda mer gavetips og fyll til ønskelisten kan du se disse artiklene:
Julekalender for gadget-glade
Dette vil barna ha til jul
Teknogavene til mor
Harde pakker til far

Tekno Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.