Zynga er navnet på et selskap de fleste av oss kjenner produktene til. De lager sosiale spill som hovedsakelig spilles på Facebook, mest kjent er antakelig Farmville, Mafia Wars, Zynga Poker og Words With Friends.

Selskapet ble tidligere i år spådd en verdi på 20 milliarder dollar, men med en introduksjonspris på 10 dollar per aksje blir verdien 8,9 milliarder dollar inklusive utestående opsjoner og warrants, melder Wall Street Journal.

Introduksjonssalget av askjer i Zynga vil være verdt én milliard dollar alene.

Dette er den største introduksjonen av et amerikansk internett- eller it-selskap på en amerikansk børs siden Googles børsnotering i 2004. Google hadde en verdi på 24 milliarder dollar ved sin introduksjon. Tidligere i år ble den russiske søkemotoren Yandex NV notert på en amerikansk indeks til en verdi på 8 milliarder dollar.

Zyngas inntekter kommer fra å selge virtuelle gjenstander i spillene de lager. De første tre kvartalene i år omsatte Zynga for 829 millioner dollar, med et overskudd på 31 millioner dollar. 94 prosent av omsetningen stammer fra Facebook-spill.

Handelen med Zyngas aksje starter opp 23. desember.

Les også:
Facebook utsetter børsnotering
- Århundrets verste kløning
Krise for Blackberry
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.